Terug naar overzicht evenementen

Zucht van Zuilen, ZIMIHC theater Zuilen

25 januari 2020 20:00 tot 22:00

Zucht van Zuilen

Het Zuilens Fanfare Corps presenteert op 25, 26 en 30 januari in ZIMIHC theater Zuilen de muziektheatervoorstelling Zucht van Zuilen. Een sprookjesachtige vertelling over 120 jaar Zuilense fanfarehistorie.

In de donkere nacht is begraafplaats Oud-Zuilen stil en verlaten. Enkel een kraai vliegt van graf naar graf. Plotseling staat daar een meisje met een bugel in haar armen, vastbesloten deze terug te brengen naar haar grootvader die onlangs is overleden. Zo begint het magische verhaal Zucht van Zuilen, een wervelende reis 120 jaar terug in de tijd in een combinatie van muziek en theater. 

De kraai daagt het meisje Alice uit één keer op de bugel te spelen. Wanneer zij blaast blijkt ze drie wensen te mogen doen. Alice kiest ervoor terug te reizen in de tijd langs het levensverhaal van haar opa die zijn hele leven lang lid was van het Zuilens Fanfare Corps. Twee mythische figuren vergezellen haar: Kraai, als oude vogel de ziel van Zuilen en de brug tussen heden en verleden, en Bugel, de 120 jaar oude geest van de fanfare. Herkenbare mijlpalen uit het verleden passeren de revue: de oprichting van de muziekvereniging, de bloeitijd en ondergang van Demka en Werkspoor, de eerste vrouwelijke muzikant bij de fanfare, het landskampioenschap van voetbalclub DOS en de annexatie van Zuilen door de gemeente Utrecht.

Iconische fanfareklanken
Zucht van Zuilen is de nieuwste productie van het Zuilens Fanfare Corps. Eerdere successen waren Fanfare te water, Wie was De Winter? en Selma: een muzikale reis van Turkije tot Zuilen. Zucht van Zuilen is ontwikkeld in samenwerking met theatermaker Paul Feld (o.a. artistiek leider van de Sint Maarten Parade). De voorstelling vertelt het verhaal van de muziekvereniging, die lucht geeft aan het leven en met een zucht de magische onderwereld van de tijd betreedt. In het theaterconcert klinkt filmische muziek, verrassend afgewisseld met iconische fanfareklanken van vroeger en nu. 

25 januari - 20.00 uur - bestel hier kaarten
26 januari - 15.00 uur - bestel hier kaarten
30 januari - 20.00 uur - bestel hier kaarten

ZIMIHC theater Zuilen

entree €10 - kinderen t/m 12 jaar €5 

Zuilens Fanfare Corps
Jente Taborsky Alice
Arend Brandligt Bugel
Gabby Bakker Kraai

Martin Wernsen dirigent   
Paul Feld schrijver/regisseur
Kim van der Zijde vormgeving/productie

neem contact met ons op voor een boeking voor uw feest, partij, evenement, etc.